Izaudzēta augstos kalnos un rūpīgi apstrādāta ar mitro metodi Kenijas arābika izceļas ar augstu kvalitāti, kaut kopieguve ir samēra neliela. Kenijas kafija tiek uzskatīta par labāku kafiju pasaulē.
Visaugstākās kvalitātes Kenijas kafija. Tai piemīt maigs rūgtums un skābenums. Ļoti aromātiska, ar vīna garšu.
Pasaku un leģendu apvīta, populāra kafija, kuras lielo pupiņu izmērs izpelnījies iesauku "ziloņa kafija".
Pirmo reizi tika izaudzēta Brazīlijā Maragogupe pilsētas rajonā. Garša intensīvāka un smagāka. Starp ekspertiem un cienītājiem nav vienota atzinuma, izvērtējot šo kafiju.
Daži to sauc viņu par izdevušākos kafiju pasaulē, citi uzskata, tā garšo raupji un vienkārši.
Kafija kāda tā bijusi savos pirmsākumos. Liela daļa Etiopijas kafijas tiek ievākta no kafijas kokiem, kuri joprojām aug savvaļā.
Mežonīga, aromātiska, tumīga, ar augļu garšu. Vienreizēja, reta Etiopijas kafija. Ļoti maiga, ar nelielu kofeīna saturu. Garša ir salda, ar augļu, aprikožu, vaniļas un šokolādes piegaršu.
Brazīlija ir pasaules lielākā kafijas ražotāja valsts. Tur ievāc apmēram 30% no visas pasaules ražas un pamatā audzē arābiku. Kafijas skābums, viens no pamata raksturojumiem, kas atkarīgs no plantācijas augstuma virs jūras līmeņa.
Brazīlijas kafiju raksturo bieza konsistence, maigi skābens asums un vienmērīga, maiga, patīkama garša. Pupas parasti apstrādā ar sauso metodi.
Kafijas pupas, kas tiek ievāktas dažādās Indijas provincēs, tiek šķirotas un iziet klasificēšanu Indijas kafijas Departamentā. Gatavā produkcija saņem bezpersoniskos nosaukumus Plantācija AA, Plantācija AB, Plantācija B utt.
Šīs šķirnes garša izceļas ar zemu skābumu, medus saldumu un labu konsistenci. Kaut dažreiz tā šķiet neitrāla. Piemīt lielisks aromāts.